Mikor kezdjünk új életet? dr Kézdi Andrea tanácsai 2019-re

Az újévi fogadalmak helyett

Már hagyománynak számít, hogy januárban, minden év elején fogadalmakat teszünk. Mindenki úgy gondolja, hogy az új évet új élettel kell elkezdeni. Legtöbbször azonban semmi nem lesz ebből a fogadalomból, legfeljebb kevesebbet eszünk az ünnepek után vagy egy kicsit többet mozgunk.

Elárulok egy titkot: az új élet mindenki számára a születésnapján kezdődhet, vagyis akkor kaphat új lehetőséget sorsa megváltoztatására. Személyes életünkben minden sorsforduló kezdete és ezzel együtt az új lehetőségek kezdete is a születésnapunk. A születésnap ugyanis egy sorsforduló nap és általában születésnapon vagy legalábbis a közeli időben kezdődik egy új sorsciklus. Minden évnek megvan a maga feladata. A személyes évek határozzák meg hogy mire vagyunk képesek adott időszakban. A személyes évét mindenki úgy számolhatja ki, hogy a születése hónapját és a születésnapjának dátumát az adott év itt számához adja hozzá. Vagyis, ha arra vagyok kíváncsi, hogy 2018. milyen év lesz számomra akkor összeadom a 2018 -at, ami 11, ehhez adom hozzá a születési hónapom számát -ami az én esetemben 10- és a születésnapom számát ami 26.

Az én esetemben 47 jön ki, amit ha egy számjegyre egyszerűsítek, vagyis összeadom a 4 + 7 = 11, ami tovább egyszerűsítve (1+1) 2. Ez azt jelenti, hogy 2018. október 26-ától 2-és személyes évem kezdődik. Az ezt megelőző időszakra, vagyis 2018. január 1-jétől a születésnapomig egyes személyes évem van. Különleges ez az év számomra, mivel az egyes évben lehet az új dolgokat elkezdeni, ez a leginkább sorsfordító időszak mindenkinek az életében. A kettes évben folytatni lehet mindazokat a dolgokat, amit az egyes évében elkezdett az ember. Az én kettes személyes évem azonban nagyon különleges, mert a 11-es egy mester szám. Így 2018-as évben mindenképpen nagyon izgalmas és sorsfordító időszak lesz az életemben.

Mindenki tehát kiszámolhatja, hogy éppen hol tart életében és a születésnapon érdemes megtenni azokat a fogadalmakat, amiket általában január 1-jén szoktuk. Nézzük meg milyen személyes éved van és azt mire használhatod.

A hiedelem azt tarja, hogy hét évente változik az ember, és valóban igaz a hét éves változás a fizikai világra. A hetes a fizikai világ legmagasabb száma, ezért a sejtjeink hét évente cserélődnek. Azonban életünk ciklusa, a sorsunk kilenc évente változik.

Az 1-es személyes évben minden új dolgot el lehet kezdeni. Ez az igazi fogadalmak ideje. A leginkább ez az időszak alkalmas arra hogy új életet kezdünk. Ilyenkor tele vagyunk lendülettel, tenni akarással.

A 2-es személyes év arra való, hogy folytassuk az előző évben megkezdett teendőket, ilyenkor azonban már nem kell új dolgokba fogni.

A 3-as személyes évünkben az a dolgunk, hogy jól érezzük magunkat. Ez az az időszak amikor könnyen ismerkedünk, szívesen mutatjuk meg magunkat társaságban, utazgatunk, élvezzük az életet.

Érdemes a hármas évet kiélvezni mert a 4-es személyes évünkben egy kicsit minden megáll körülöttünk. Ilyenkor a stabilitás megteremtése, a tőkegyűjtés ideje jön. Ez az év nem alkalmas arra, hogy új dolgokba fogjunk, úgy érezzük minden megáll körülöttünk. Nem kell erőltetni az új dolgokat, hanem stabilizálni, megszilárdítani kell a régieket.

A kicsit lassú és mozdulatlan négyes személyes év után az 5-ös személyes évben sok izgalom vár ránk. Ez az év amire nem lehet felkészülni, nem lehet tanácsot adni, hogy mit csináljunk. Úgy működünk mint egy „gyors reagálású egység”, azaz az elénk kerülő eseményekre azonnal kell reagálni. Sokszor ez az utazás éve is, a kalandoké, a kockáztatásé.

A 6-os személyes év a családról, a párunkról, a szépségről és művészetekről szól. Olyan nagyon vágyunk ilyenkor arra, hogy megtaláljuk az igazit, hogy magányosnak érezzük magunkat. Keressük a társunkat. Ha házasok vagyunk, sokszor megszilárdul a kapcsolatunk a párunkkal, ha azonban nem találjuk meg a boldogságot a párunk mellett, akkor rájövünk arra, hogy itt a válás ideje. Keressük az ideális társunkat ebben az évben és ha az, aki mellettünk van, nem bizonyul annak, akkor bizony új pár utánanézünk. Ha valaki egyedül él olyan nagyon vágyik ebben az időszakban egy párra, hogy komolyan keresgélni kezdi. Ha nem találja pótszerekhez folyamodik, pl. vesz magának egy kutyát vagy egy macskát.

Sokan azt hiszik, hogy a 7-es személyes év semmire se jó. Ilyenkor megint megáll az élet körülöttünk. Visszavonulunk, bekuckózzuk magunkat és még társaságba se szeretünk járni. Ilyenkor egy kicsit mártírnak is érezzük magunkat, eljátszuk az áldozat szerepét. Ez az időszak azonban valójában a tervkészítés ideje. Arra is nagyon jó, hogy valami olyan dolgot alkossunk, ami később a hasznunkra válik. Ilyenkor tervezhetünk meg a jövőnket és gondolkodhatunk el azon, hogyan tovább.

A 8-as év olyan, mintha a hét szűk esztendő után a bőség köszöntene ránk. Valóban ez az aratás ideje. Ez az az időszak, amikor az előző életciklusok hasznait learathatjuk. Ez azt jelenti, hogy anyagilag is jól járunk ebben az évben, nem fogunk szűkölködni. Ez a siker éve mindenki számára. Biztatok mindenkit akinek nyolcas éve van, hogy használja ki, „arassa le a babérokat”!

A 9-es személyes év a számadás ideje. Ilyenkor vesszük számba azt, hogy mi a fontos az életünkben és mi nem. Kitakarítunk magunk körül testileg és lelkileg mindent. Sokszor fájdalmas ez az év, mert elveszítünk egy-két barátot, szeretettünket, olykor betegség köszönt ránk. Ez az év is a nagy fogadalmak ideje, hiszen a következő évünket az egyest, csak úgy kezdhetjük el, hogy kitakarítunk magunk körül.

Látszik tehát hogy fogadalmakat tenni minden évben lehet, de minden évben másba foghatunk bele. Januári fogadalmat csak az tegyen, aki januárban született. Mindenki más vegye figyelembe, hogy az élet ciklusa születésnaptól születésnapig tart. A születésnap a legalkalmasabb arra hogy számot vessünk az előző év elérte eredményeivel, vagy akár egész életünk eddigi eredményeivel. Az hogy milyen új évet kezdünk rajtunk múlik. Mindenkinek azt ajánlom olyan fogadalmat tegyen, amelyet sors ciklusa szerint be tud tartani.

Az alábbiakra vonatkozzanak a fogadalmak:

  1. Új életet kezdek!
  2. Jó az irány, folytatom az előző évben megkezdett dolgokat!
  3. Jól érzem magam! Kapcsolatokat építek!
  4. Most nem akarok semmi újba kezdeni, megszilárdítom eddigi életem kereteit
  5. Kalandra fel! Sokat utazom ebben az évben és új dolgokba fogok nagyon bátran, ha kell kockáztatok is!
  6. Megkeresem a boldogságot, a páromat kiélvezem az élet szépségét!
  7. Elkészítem a következő időszakra szóló terveimet, visszavonulok és tanulmányokat folytatok vagy olyan tevékenységet végzek, ami segít abban hogy meg pihenjek, erőt gyűjtök!
  8. Kiélvezem a sikert!
  9. Kitakarítom az életemet. Kidobok a lakásomból minden lomot, megszabadulok minden olyan embertől, akivel kapcsolatom inkább árt, mint használ, hogy az új életciklust a következő évben tiszta lappal indíthassam.

Azt ajánlom mindenkinek, használja ki a sorsciklus nyújtotta lehetőségeket arra, hogy az életét könnyebben, jobban élje meg. Az „újévi fogadalmakat” tedd meg a születésnapodon!

                                                                                   dr. Kézdi Andrea

                                                                       spirituális tanácsadó, numerológus

                                                                                   www.spiritflow.hu