Mátrahegyi Anna

Hogy hogyan is kezdődött? A kilencvenes évek végén még nem alaposan megszerkesztett CV-vel jártak az emberek állásinterjúra. Mivel magam gyakran interjúztattam, a jegyzeteimen kívül emlékeztetőt kértem a jelentkezőktől. Valami egyedi, őket másoktól megkülönböztető, engem pedig rá, csak őrá emlékeztetőt – a kézírását. Akkor még nem tudtam, de a tudással felérő bizonyossággal éreztem, ez működik.

Hogy megszerezzem a tudást, a Grafológiai Intézetben 3 évig tanultam grafológiát és olyan, a személyiség kézírásból történő megismeréshez elengedhetetlen tárgyakat, mint például írásbiológia és pszichológia. 2006-ban diplomáztam és még abban az évben lehetőséget kaptam a Tiszta Forrásban, hogy ezt a csodálatos ismeretet megosszam érdeklődő hallgatókkal. Azóta sok évfolyam, sok szakdolgozat igazolta vissza, ez működik.

Ahogyan Karinthy Frigyes írta: “Megkaptam a világhírű grafológus véleményét az írásomról, melyben maradék nélkül jellemez, és megállapítja, hogy cinikus fráter vagyok, és nem hiszek a grafológiában. Igaza van. Tényleg nem hiszek, tehát helyes a jellemzés, tehát hiszek.”