2019. évi előrejelzés dr Kézdi Andreával

2019 – Az áldozathozatal éve

Előrejelzésemet, mint minden évben, most is a tavalyi elemzésem megvalósulásával kezdem. Míg a 2017-es év „az új korszak kezdete” címet viselte, a 2018-as évi elemzésemnek azt a címet adtam, hogy „A nagy átalakulás éve”. Mindkettő jóslatom bekövetkezett, hiszen 2017-ben tetőzött a tömeges migráció, ami elkezdte megváltoztatni világunk arculatát, míg 2018. komoly átrendeződéseket hozott a világban. Magyarországon is választások voltak, meglepő eredményekkel, hiszen nemcsak a kormánypárt biztos kétharmados többsége okozott meglepetést, de ezen felül sok kis párt sem került be a parlamentbe és néhányan meg is szűntek. Senki nem számított arra, hogy az ellenzék ilyen rosszul szerepel.

A 2019-es új év érdekessége, hogy egész más lesz, mint amit első látásra ígér. Talán még soha nem gondolkodtam ennyit azon, hogy milyen év is várható valójában, mint most. Első ránézésre a legjobb évnek látszik, alaposabban megvizsgálva mégis észrevehetők a buktatók.

Az elemzést a numerológia módszereinek és a tarot kártya szimbólumainak segítségével készítem el, mint minden évben. A 2019 évszámból kiindulva és összeadva a számjegyeket, 12 lesz a végeredmény. Ezt a számot egy számjegyűvé alakítom, azaz összeadom az 1 + 2 = 3. Kimondható tehát, hogy 2019 egy 3-as Univerzális év. A hármas a vidámság, szórakozás, gazdagság és a kommunikáció száma, tehát sok jóra számíthatunk. Fejlődést ígér a gazdaságnak, új, innovatív technikák megjelenésére számíthatunk. A tudományos élet számára is jó a hármas Univerzális év. Misztikus kapcsolatba kerül az emberiség a természettel, elkezdjük végre tisztelni az elemeket.

A hármas számot isteni számnak tartja a hagyomány és nagy tiszteletnek örvend minden vallásban, de a népi babonákban is. („Három a magyar igazság”, háromszor kell lekopogni a fán azt, hogy minden rendben velünk, sok vallás szerint háromszor kell kimondani a házasságkötési vagy válási szándékot, stb.) Isten szemét is egy háromszögben ábrázolják. Az asztrológiában a Jupiter bolygó jelképezi. A tarot kártya III. számú nagy Arkánuma, az Uralkodónő, a bőséget és az eljövendő lehetőségeket jelenti. A hármas Univerzális év tehát első látásra nagyon jó évet ígér.

Tovább boncolgatva az év lehetőségeit külön választom az évezred és évszázad számát az évtized és év számától. Az első összetett szám a 20-as lesz, a második a 19-es. A 20-as szám az újjászületés száma. Előző elemzéseimnél már megemlítettem, hogy ez azt jelenti, hogy amióta átléptünk az új évezredbe, megváltozott a világ körülöttünk. Addig az emberek, az emberiség számára az egyén fejlődése, a saját ego megteremtése volt a fontos. Az új idők már az emberek együttéléséről, összefogásáról, egymáshoz tartozásáról szólnak. Ez az az időszak amikor sok új lélek születik le a Földre, akiknek már nem csak saját maguk „megcsinálása” a fontos, hanem az összes ember, az egész társadalom, és a Földnek mint organikus egységnek a léte.

A 19-es szám a tarot kártyában a Nap nevét viseli. Ez a szám valamennyi összetett közül a legszerencsésebb. Ez a szám az uralkodót is jelképezi, gondoljunk csak XIV. Lajosra, a Napkirályra. A 19-es szám vibrálása ezt az időt hatalmas erővel ruházza fel, mert győzelmet jelent minden időleges kudarc és csalódás felett. A 19-es szám is boldogságot, beteljesülést, sikert ígér. Azt gondolom, hogy a mi esetünkben az univerzális évben a hatalmasokat, az államok vezetőit jelképezi.

Az eddigi számok nagyon jókat mutatnak, előrejelzésként azt gondoljuk,  hogy a legnagyobb siker éve következik. Azonban amikor a számjegyeket összeadtam, a végeredmény 12-es  volt. A tarot kártyában a XII. számú nagy Arkánum az Akasztott ember. A 12-es szám egy isteni időhatárt szimbolizál a földön. Megtalálhatjuk az év 12 hónapjában,  a Zodiákus 12 állatövi jegyében,  valamint az éjszakák és a nappalok kétszer 12 órájában. Szent számként felbukkan a karácsonyig tartó adventi időszak 24 (2×12) napjában, illetve a december 25-én kezdődő 12 zord éjszakában,  amely az év legveszedelmesebb időszakának számít. A mesékben, mítoszokban és legendákban a 12-es szám számít kerek egésznek. A 12-es szám nagyon sok esetben bukkan fel a mítoszokban is. Ez a szám a Bibliában is sokszor felbukkan, különösen János Jelenések könyvét hatja át ez a szimbolika. Jeruzsálem városa 12 alapra épült, 12 gyöngyből kirakott kapuval, amelyekre Izrael 12 törzsének nevét írták,  és 12 angyal őrködik felettük. János jelenéseiben 12 x 12 000 kiválasztottnak jut osztályrészül,  hogy az idők végezetéig ebben a mennyei városban éljen.  Ez a szám tehát egy ciklus végét jelképezi. A régi meggyőződés szerint áldozatra van szükség ahhoz,  hogy az átmenet sikerüljön. Ez a 12-es, az Akasztott Ember számának jelentése a tarotban. A lap a holtpontot szimbolizálja, amelyet egy áldozattal kell leküzdeni, mielőtt egy új ciklus kezdetét vehetné. A lényeg tehát végső soron az én feláldozására való hajlam. Az asztrológiában ugyanezzel találkozunk a Zodiákus utolsó jegyében,  a Halakban. A Halak időszaka, a március,  a vetés ideje,  amelyben ismét megjelenik a 12-es szám eszméje. Azt a magot vetik el ilyenkor,  amelyet a nép a saját szájától vont meg,  hogy az új termés érdekében a Földanya ölébe elvetve feláldozza.

A 12-es szám felbukkanása azt jelenti, hogy nagy áldozatokat kell hozni a 2019-es évben ahhoz,  hogy fennmaradjon a rend és ezzel együtt jelenlegi világunk.  Az áldozatot a népeknek kell meghozni,  míg a „ királyok”  ragyogni fognak. Meg kell találni azt az utat, amely a 2017-es év „új korszakát” és a 2018-as év „nagy átalakulását”  összhangba hozza. A hármas szám arra  ösztönöz az bennünket,  hogy találjunk egy harmadik lehetőséget, amellyel megoldást találunk a vallási és politikai meggyőződéseinkkel és más igazságokra is.

Senki sem szereti a változásokat. Szívesebben vagyunk egy megszokott rossz helyzetben, mint hogy felvállaljuk a bizonytalanságot. Ezt a tényt használják ki a világ vezető hatalmai arra,  hogy elvárják az emberektől, a népektől az áldozat meghozatalát.  Legszívesebben azzal a mondattal jellemezném 2019–et,  hogy „a meglévő rend fennmaradásáért hozott áldozat éve”. Európát leginkább a Brexit fogja olyan helyzetbe hozni,  hogy minden európainak áldozatot kell hoznia. Nem csitulnak a menekültekkel kapcsolatos problémák sem. A hatalomért, illetve a hatalomban maradásért a vezetők a néptől várják el,  hogy áldozatot hozzanak.

Magyarország az új alaptörvény meghozatala,  2011. óta numerológiailag együtt rezeg az univerzummal. Nekünk is nagy áldozatokat kell hozni azért,  hogy ne következzen be jelentős változás az életünkben. Ahhoz, hogy továbbra is békében és kényelemben éljük, le kell mondanunk dolgokról, elsősorban a kommunikáció területén. Úgy érezzük majd sokan,  hogy  a sajtószabadságnál, a másokért való kiállásnál fontosabb a nyugalmunk és a megélhetésünk.

Még egy szempontból meg szoktam vizsgálni az évet,  mégpedig az év „ születés napján”, azaz 2019. 1. 1-jén. Ha összeadom ennek a dátumnak a számjegyeit 14-et kapok. Ez a szám a segítés,  a gyógyítás,  a mértékletesség száma. Hogy megint a tarot kártya példájával éljek, a XIV. nagy Arkánum a Mértékletesség nevet viseli. Ez a kártya az egymással ellenszegülő erők kiegyenlítésében rejlő és gyógyulást hozó helyes arány jelképe. A 14-es szám az ősi Egyiptomban a fáraó hatalmának megerősítésére szolgált. Ez a szimbolika is alátámasztja az eddigieket, vagyis az „uralkodók” hatalmának megerősödését.

Összefoglalva: látszólag szerencsés,  boldog,  nyugodt évünk lesz, amelynek azonban az az ára, hogy áldozatot kell hoznunk.

dr. Kézdi Andrea

spirituális tanácsadó, numerológus