Extra Hungariam non est vita XXI. rész

Nézelődjünk és alkossunk! A hímzések csodálatosan megőrzik egy népcsoport kultúráját és gondolkodásmódját. A hímzés eleve mágikus tevékenység, csakúgy, mint a szövés vagy a főzés. A főzéssel az életet tápláljuk, a szövéssel szövetet alkotunk, a hímzéssel pedig valóságot teremtünk. Nálunk magyaroknál sokféle hímzés maradt fenn, a keresztszemes ma is az egyik legközkedveltebb változat. Az egyik előző részben már megállapítottuk, hogy elődeink eredetileg egyenlő szárú keresztet használtak, amely a nemzés és teremtés ős-erőinek a jelképe, vagyis az egyik legerősebb, legpotensebb varázs-szimbólum. Az egymást keresztező vonal (+) a mai napig az összeadás jele a számtanban, eredetileg pedig férfi és nő egyesülését szimbolizálta. Amikor keresztet hímzünk, ezt a szerelmi mágiát ismételjük meg, s mi magunk is teremtünk általa. Éppen ezért nem mindegy, hogy mintázatot formálunk meg. Az sem mindegy, hogy honnan vesszük a sablont, milyen színeket használunk, és mi lesz a kész munkával. A varázslat ugyanis minden esetben létrejön.

Maga a hímzés pedig hasonlít a révüléshez, még akkor is, ha közben TV-t nézel, mert előbb-utóbb úgyse fogsz odafigyelni a (szenny)csatornából ömlő baromságra. Amikor igazán elmélyedsz a munkában, megszűnik körülötted a külső valóság és mélyen önmagadba kerülsz. Az alkotás folyamatai eleve az 5. dimenzióba röpítenek bennünket, éppen úgy, mint a zene, a tánc, az ima, a pipázás vagy a dobolás. Ezekre pedig nagy szükségünk van, mert a 3Ds valóságot csak egy magasabb dimenzióból nézve lehetünk képesek megérteni. Kellenek a kellő távlatok, különben menthetetlenül beleragadunk a 3D sarába. Mely asztrológia jegyek képesek erre önmaguktól? – kérdezhetnéd a karmaasztrológust. A három vízjegy eltérő módon ugyan, de alkalmas letekinteni a felsőbb szférákból, amihez először fel kell tudni jutni oda, s ez éppen az érzelmek által lehetséges. A szer-elem az a mágikus minőség, amely egyenesen a teremtő istennő ölébe juttatja az embert – elődeink nem véletlenül szólították szeretteiket „szerelmetesnek”. A három tűzjegy közül pedig a Nyilasnak eleve az a dolga, hogy a Tejút közepébe röptesse fel a lelket;  a Nyilas csillagjegyű szülötteknek és a Nyilas nemzeteknek éppen erre van lehetőségük.

Ugye érted most már, miért kell megmaradnod magyarnak? Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan, mondta Tamási Áron… Menjünk egy lépéssel tovább és fordítsuk meg a gondolatot: ha magyar maradsz, arra is lesz esélyed, hogy megismered a jóság, a szeretet és az ingyen kegyelem erejét a világgal. Hát ezért!