Extra Hungariam non est vita XXII. rész

Figyeljünk és gondolkodjunk! Az első homeopata orvosok megállapították, hogy akkor egészséges az ember, ha a sejtjei is egészségesek. Ha a sejtek megkapják azt, amire szükségük van, vagyis a megfelelő tápanyagokat, akkor a szervezet nem fog megbetegedni. Az egészséges sejtek létrehozzák az egészséges szövetet, az egészséges szövetek az egészséges szerveket, az egészséges szervek pedig biztosítani fogják a teljes és hosszú távú egészséget a test számára.

Mi következik ebből? Le tudjuk-e képezni a modellt a társadalom szempontjából is, és ha igen, mit tanulhatunk belőle?

Nemzet akkor jöhet létre és akkor maradhat fenn, ha van, akik nemzik (nemzet=nemzés). A társadalom (nemzet) alapsejtje a család. Értelem szerűen nem lehet maga az emberi egyed, mert továbbszaporodásra egyedül alkalmatlanok vagyunk. A fajfenntartást a szerelem (szer-elem) mágikus szertartása biztosítja, amely egy férfi és egy nő között jön létre. Ez a polaritás elve, még akkor is, ha egyesek azt hiszik, lehet valamiféle művi művelettel helyettesíteni, az utódokat pedig a család neveli fel.

Ha valakiknek az az érdeke, hogy az emberiség legalapvetőbb szakrális talapzata is eltűnjön, szét kell zilálni a családokat és el kell tüntetni a nemeket, s akkor előbb-utóbb a nemzet is megszűnik létezni. Ez zajlik a szemünk előtt… A modernkor társadalommérnökei ember helyett globális veszélyes hulladékot gyártanak, pedig ha „nincs múlt, nincs történelem, nincs kultúra, nincs önazonosság, nincs saját lelki, erkölcsi, szellemi talapzat” (Dr. Bogár László), akkor elvész a jövő és vele együtt az alapvető emberi minőség.