Grafológia oktatás a Tiszta Forrás Intézetben

Vajon mi szükség manapság a grafológiára, ha olyan híreket hallunk, hogy az USA-ban az idei iskolaévtől kezdve megszüntetik a kézírás tanítását?

Először is, határozott véleményem, hogy sem ebben, sem más egyéb dologban nem kell(ene) az amerikaiak buta barbárságát majmolnunk. Beleborzadok a gondolatba, hogy ha ott húsz év múlva egy fiatal véletlenül megtalálja a padláson a nagyanyja rózsaszín szalaggal átkötözött szerelmes leveleit, fogalma sem lesz, hogyan olvassa el őket… Persze az amerikaiak nemhogy kézzel írott szerelmes levelekkel, de jószerivel padlással sem rendelkeznek már elég régóta. Többnyire olyan papírházakat építenek, amelyek tíz-tizenöt év alatt elporladnak, a felgyülemlett kacatok pedig mennek a szemétbe, a múlt emlékeivel együtt. A „haladó”, demokratikus társadalmaknak ugyanis semmi szükségük a múltra, kizárólag a jelen és az anyagi sík érdekli őket…

A grafológia mellett azonban sokkal lényegesebb érvek is szólnak. A kézírás elemzése olyan tudást ad a kezünkbe, amely a többi, holisztikus emberismereti módszerrel kombinálva csalhatatlan és azonnali állapotfelmérést tesz lehetővé a gyakorló parapszichológusnak.

Kézírásunk nem csupán a kialakult hajlamainkat és adottságainkat tükrözi, hanem pontos képet nyújt az éppen esedékes egészségi és pszichés állapotunkról is. Ráadásul a szakavatott grafológust be sem lehet csapni, mert már egy féloldalnyi szöveg elemzése, különösen a kezdeti és végső sorok jellege megmutatja mindazt, amit titkolni szeretnénk talán még magunk elől is.

Ha meg szeretnéd tanulni a grafológiát, nálunk egy zseniális tanár, Mátrahegyi Anna közvetítésével teheted meg!