Két év a Tiszta Forrás Intézetben

Már gyermekkoromban érdekelt minden, amit nem értettem, ezért biztos voltam benne, hogy valamilyen tudós leszek. Az élet másfelé sodort. Valahogy 28 éves korom tájékán kezdtem érezni valami űrt, ami a mindennapok realitásából egy másfajta valóság megismerése felé hívott. Keresgélés vette kezdetét, amely nálam is, ahogy sokaknál, tanfolyamok látogatásában, önismereti és ezoterikus könyvek olvasásában csapódott le. Sokat adott, de egyvalamit nem. Rendszert. Vágytam valami átfogóbbra és használhatóbbra.

Hogyan kezdődött?

2012 februárjában találkoztam a Tiszta Forrás Intézet nevével és egyből tudtam, hogy valami ilyesmire vágyom. Keretek, összefüggések és sok tanulás. Ez kell nekem. Mégis másfél évet gondolkodtam, hogy elinduljak e ezen az úton, hiszen két éven keresztül minden második hétvégémet az iskola falain belül kellett ehhez tölteni. Végül 2013 szeptemberében döntöttem, és az akkor 2 és fél hónapos kisfiam és 4 éves kislányom mellett kezdtem el az iskolát.

Két év a Tiszta Forrásban:

Az iskolában töltött két év csodálatos volt. Ezt tényleg túlzás nélkül állíthatom. Voltak nagyon jó és számomra kevésbé érdekes tárgyak, izgalmas és  néha száraznak tűnő témák. Voltak kemény vizsgák is. Napok, amikor a nevetéstől sajgó oldallal tértem haza, vagy éppen kisírt szemmel. Volt, amikor dühöngtem, mert épp a lelkembe másztak, és volt, amikor lélekben az egekig emeltek. A csapatunk mindvégig jó volt! Már az első hétvégétől összekapcsolódtunk és túlzás nélkül állíthatom, hogy nemcsak tanulótársak, hanem barátok is lettünk.

Az iskola mindvégig komolyan megkövetelte, hogy tanuljunk, a második év végén pedig egy komoly diplomamunkában kellett számot adnunk a tanultakról. Egy teljesen ismeretlen személyt kellett mélységeiben elemeznünk. Megérteni a személyiségét, az őt mozgató hajtóerőket, belső konfliktusokat. A két év csúcspontja, amikor ezek után a diplomavédésen találkozhattunk Velük, akikről írtunk, az első elemzéseink alanyaival.

Mindehhez kellett ez a két év. Ez a tudás nem kapható meg 1-2 hétvégés tanfolyamokon, de könyvekből sem. Tudom, mert megpróbáltam én is úgy. Két év, amit csapatunk most kiegészít egy harmadikkal, mert úgy tűnik, nem tudjuk abbahagyni.

Mit kaptam?

  1. Önismeret

Igazából már csak ezért megérte eljönnöm. Sok érdekes, nem ismert, fájdalmas élmény került napvilágra.

  1. A környezetem megértésének lehetőségét

Olyan napi szinten használható eszköztárat, amivel akár családi, akár munkahelyi környezetben könnyebben át lehet látni az emberi viselkedések mögött húzódó energiákat, hajtóerőket. Mindezek kezelése is sokkal könnyebb így.

  1. Lehetőséget a segítségnyújtásra

Képessé váltam arra, hogy segítsek annak, aki ezt kéri, támogatni az önismeretben, esetleges konfliktusok kezelésében és betegségekből való gyógyulásban.

Kinek NEM ajánlom?

  1. Aki nem akar tanulni.
  2. Aki csak úgy járogatni akar valami spiri suliba. Ez nem az. Van spiritualitás, de itt szisztematikus képzés folyik, melynek sokszor komoly tárgyi tudás az alapja.
  3. Aki gyorsan akar guru lenni. Nem lesz az. Senki sem lesz az. Ez nem erről szól.
  4. Akiben nincs alázat. A tudás alázatot követel.

A fentieket leszámítva mindenkinek javaslom szeretettel az iskolát és remélem, hogy a leendő tanulóknak is akkora örömöt fog jelenteni ez a két év, mint nekünk, a Tiszta Forrás Intézet 2015-ben végzett évfolyamának.

Üdvözlettel,

Sáfár Emese