Napi Asztrológiai Energetikai Minta

Napi Energiák Asztrológiai szemszögből

Griga Zsuzsanna és Párdi Petra rovata

December 26.

Szellem és lélek feszültsége (Első Negyedes Hold: Nap – Hold kvadrát)

A mai napon a szellemet, az önvalót jelképező Nap, és a lelkünket, az ösztönszintet, az érzelmeket képviselő Hold áll feszült kapcsolatban. Ma feszül szellem és lélek, értelem és érzelem. Ne akarj senkit – magadat sem – meggyőzni csak logikai magyarázattal, de ugyanígy nem lesz elég egyedül a szív szava sem. Ma a Holdfázisok közül az Első negyedben jár a Hold, ami az építkezés szakasza: gondolj bele, milyen nagyszerű lehetőség ez a mai, hiszen egy ház építéséhez is szükség van gondos tervezésre, de a szeretetre, az érzésekre is, amelyekkel már szinte át is éled, milyen jó lesz a kertben ülni a hintaágyban. Talán pont abból adódik a mai nap feszültsége, ami megoldás is: létezz egységben, ego és lélek együtt tud csak építkezni, tovább haladni.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Vénusz–Transzplútó föld trigon

A Bakba átlépő Vénusz (tartós, visszafogott szerelem) a Szűzben hátráló Transzplútóval alkot egy föld trigont. A két égitest eleve jól kiegészíti egymást: Vénusz a szerelem testi–fizikai, ugyanakkor mágikus–misztikus aspektusait jelöli, Transzplútó pedig egyrészt a dimenzióugrást szimbolizálja (és ugyan hol élhető meg egyértelműbben a jelenség, ha nem a szeretkezés során), másrészt a tudatosan felvállalt, mégis önálló létezést feltételező párkapcsolatokat írja le, hiszen Perszefoné és Ízisz legendáit kötjük hozzá. Kettőjük szövetsége egyetlen napra tisztán megmutathatja, hogy miért lényeges a számodra elkötelezett kapcsolatban élni, mit jelent ennek a felvállalása, és milyen áldásokat tapasztalhatsz meg, ha valóban hajlandó vagy elköteleződni.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

December 25.

Takarékosság, visszafogott élvezetek (a Vénusz átlép a Bakba, Vénusz – Szaturnusz konjunkció)

A mai napon a szerelmet, a szépséget,a harmóniát, a jó anyagi lehetőségeket jelentő Vénusz és a megkötéseket, a visszafogást, a szabályokat, valamint az időt is jelképező Szaturnusz  áll együtt. Ma jó, ha figyelsz arra, hogy ne költs többet annál, mint amennyi pénzed van, és ne vállalj olyasmit, ami lehet, hogy megterhelhet – mind érzelmileg, mind anyagilag. A mai napon a Vénusz a határozott, konok, de kitartó, szerkezeteket építő Bak jegyébe lép – ezzel is sokkal inkább rendezi, visszafogja mind az anyagiakat, mind a megszerezhető javakat, és meglehet, az érzelmek is kissé távolságtartóak lesznek – de néha nem is árt, úgymond kívülről is megnézi másokat, és önmagunkat is.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Hold – Chiron konjunkció

Chiron a karmikus sebek jelölője a transzcendentális karmaasztrológiában, a Halakban járva az érzelmi természetű sebesüléseket hozza már évek óta a felszínre, és segíti a mielőbbi teljes gyógyulást. Az emberi érzelmek teljes skáláját itt a Földön, a 3Ds valóságban tapasztalhatjuk csak meg, hiszen „odafönt” ezek nem léteznek, ott „minden egy”. Itt viszont nagyon is megélhetők a legszebbektől a legszélsőségesebbekig: a feltétel nélkülinek tűnő, minden nehézség ellenére megteremthető mélységes kötődéstől a feneketlen, pusztító gyűlöletig. Ne feledd, a szer-etet, a gyűl-ölet! Szeretet szavunkban benne van a lényeg: az ember alapvető, isteni minőségével egyező szer-tartásának tápláló, gondoskodó jellege áll szemben a pusztulást és szenvedést hozó átokkal. A Halakban járó Hold ma, a szeretet Fényünnepén áthalad a Chiron fokán, egyesül a szenvedés kentaurjával, lelki erővel és öntudattal telíti, hogy mihamarabb beindulhassanak a gyógyulás folyamatai.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

December 24.

Hold – Neptunusz konjunkció

Tisztán hallás
A mai napon a felsőbb dimenziókkal való kapcsolatot, a feltétlen szeretetet, a művészi képességeket kifejező Neptunusz és a lelkünket, az érzelmeinket, a befogadó énünket, jelképező Hold áll együtt. A mai kapcsolat a tisztán hallás képességét adja, most a teljes benső világunkkal, az érzéseinkkel ráhangolódhatunk azokra a dimenziókra, amelyekre máskor nem, ma mondhatni, a Felsőbb Éned fülével hallhatod, amit az Univerzum, a felsőbb dimenziók üzennek. Talán nem véletlen, hogy éppen ma…

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Nap–Transzplútó föld trigon

A Szenteste egy érdekes és főleg nagyon jótékony hatású karmaasztrológiai fényszöggel ajándékoz meg bennünket: a Bakba átlépett Nap a Szűzben hátráló Transzplútóval alkot egy föld trigont. A Transzplútó a mediáció (közvetítés) és a dimenzióugrás égiteste, egyrészt a magasabb szférák üzeneteit közvetíti le a földi síkra, másrészt fel is repít bennünket a színes fénydimenziók világába. A Nap megvilágítja, erővel és tudatossággal telíti az égitestet, míg a föld trigon a földi, 3Ds folyamatok elől hárítja el az akadályokat. Ezekben a napokban a természetben változás indult el: megfordult a fény, hosszabbodnak a nappalok és rövidül a sötétség, ami a fény győzelmét szimbolizálja, és ez annak ellenére örömteli, hogy melegre még hónapokig nem számíthatunk (sőt, a kemény fagyokkal járó megpróbáltatások még csak ezután kezdődnek). Holnap ünnepeljük az egyetemes megváltó világra születését, akinek eljövete azt sugallja, a rossz és a sötét legyőzhető. Áldott Karácsonyt kívánok minden kedves olvasónak!

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

December 23. 

Gondolkozz! (Stacionáris, fordulás előtti Merkúr)

A mai napot erőteljes energia jellemzi: a kommunikációt, az önkifejezést, a logikát, a tudatosságot képviselő Merkúr a hátráló mozgásban megáll, és mielőtt újra egyenesen folytatná az útját, ő maga is „elgondolkozik” egy kicsit. Ez a látszólagos megállás felerősíti a hatását, ezért most itt a lehetőség, hogy még jobban tudatosítsd azokat a dolgokat, amelyek az utóbbi időben valahogy mindig körülötted voltak, vagy foglalkoztattak. Most érdemes átgondolni, mi az, ami esetleg nincs rendben – és kimondani, kifejezni azt, amit biztos, hogy érzel, és ami ott feszít belül. A hátráló mozgás rávilágított arra, hogy hol van még átgondolni való, a megállás pedig ad időt a teljes tisztázásra méghozzá kifejezetten nagy erővel. Ne halogass, ne mismásolj, mond ki, értsd meg, és gondolkozz!

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Plútó – Vesta szextil

A Bakban haladó Plútó a megcsontosodott hatalmi szerkezeteket transzformálja a világban, ami sosem kellemes folyamat, hiszen a hatalmon lévők nem akarják feladni azt, amit birtokolnak, a feltörekvők pedig gyakran az erőszaktól sem riadnak vissza, hogy sikereket érhessenek el. A következő napokban a Skorpióban járó Vesta (amit maga a Plútó ural) egy jótékony, lehetőségekkel teli szextilt vet hozzá, ami segít pontosabban meghatározni az erőviszonyokat és a teendőket egyaránt. Vesta a csőlátást is szimbolizálja, azt a képességet, hogy minden más kizárásával csupán egyetlen célra, gondolatra, vagy feladatra koncentráljunk, ami szintén nagymértékben támogatja az átalakulás folyamatait.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

December 22.

A szabály, az értékrend biztonság legyen, ne korlát (Nap – Szaturnusz konjunkció)

A mai napon az önvalót, a személyiség kiteljesedését jelképező Nap és a korlátokat, megkötéseket, a szabályokat, a régit jelentő Szaturnusz áll együtt. A jó oldalát nézd a mai együttállásnak, azt, hogy mennyi mindenben hasznodra válik, ha hallgatsz a régi, bevált módszerekre, ha figyelembe veszed, amit már megtanultál, valamint, ha értékeled azt, amit más megteremtett, létrehozott – és ehhez adsz még hozzá. Most magadra támaszkodhatsz azzal, hogy megerősíted önmagad, ezzel még stabilabban folytathatod azt az utat, amiért itt vagy a Földön.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Jupiter – Holdcsomó tengely Karma-ketrec

A Skorpióban járó Jupiter az eddig jól őrzött sötét titkokat hozza a felszínre, de fel is nagyítja a jelentőségüket. Ma és a következő napokban a Nagy szerencse égiteste egy Karma-ketrecet alkot a Holdcsomókkal, amelyek az Oroszlán–Vízöntő tengelyben hátrálnak. A Karma-ketrecek magas energiájú, tettekre sarkalló, napi konfliktushelyzeteket generáló alakzatok, a keletkező feszültség hatására sokkal jobban kirajzolódnak a vállalt sorsfeladatok és a felhasználható karmikus képességek. Mivel a Jupiter mindent felerősít, amit megérint, a következő napokban tantuszok egész sora potyoghat le azzal kapcsolatban, hogy mi a dolgod, különösen akkor tudatosan is figyeled a jeleket.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

December 21.

Összpontosíts, vess számot, vond le a tanulságot (a Nap a Bakba lép – téli Napforduló)

A mai napon a szellemet, az önvaló kiteljesedését, az egót jelképező Nap a Bak jegyébe lép.
A Bak szerkezeteket épít, kitartó, állhatatos, olyan terheket is elvisz egyedül, amit más nem, azonban sokszor merev, makacs, és magába forduló. Most lesz alkalmad kialakítani azt, amivé válni szeretnél, mindezt meg tudod szervezni, ehhez pedig olyan erőt kaphatsz, ami kitart akkor is, amikor nem is hiszed. Arra figyelj, hogy lásd mega többieket is, és merj segítséget kérni, ha esetleg szükség lenne rá. A mai napra esik a téli Napforduló, ma van a legrövidebb nap – de örüljünk ennek, hiszen hamarosan egyre világosabb lesz – és talán nem csak az égbolton, hanem a szívekben is.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Vénusz – Pallas Athena tűz trigon, Vénusz – Sedna kvinkunx

A Nyilasban járó Vénusz (tüzes, jövő-orientált szerelem) ma a Kosban járó Pallas Athenaval trigont, a Bika Sednaval pedig kvinkunxot alkot, ami érdekes karmaasztrológiai energiamintázatot hoz létre. A bölcsesség istennője alapvetően másfajta női viselkedési mintát képvisel, hiszen a görög mítoszok szerint Pallasz Athéné szűz marad, sosem létesít párkapcsolatot, míg Vénusz–Afrodité a testi szerelmet uralja. Kettőjük szövetsége az értelemmel bíró szerelmi viszonyokat segíti elő, különösen akkor, ha felhasználjuk Sedna sors-változtató hatását, a szétdarabolódás általi teremtés képességét. Mivel Sedna évtizedek óta a Bikában jár, a Vénusz uralja, a hármas állást éppen ezért a szerelem istennője képes a leginkább kamatoztatni.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

December 20.

Igazi alapok, biztos szerkezetek (a Szaturnusz saját jegyébe, a Bakba lép, Vénusz–Uránusz trigon, Vénusz–Chiron kvadrát)

A mai napon a korlátokat, megkötéseket, a régit, a szabályokat jelentő Szaturnusz saját jegyébe, a Bakba lép. A Bak állhatatos, kitartó, fő erénye a szerkezetek építése. Viszont lehet makacs, merev, a múlthoz kötődő. Ma valószínűleg sokat gondolsz a tanultakra, előveszed a régi ismereteket, esetleg tanácsot kérsz a szüleidtől, a család „nagy öregjeitől”. Arra figyelj, hogy ne veszítsd el a rugalmasságodat, és csak azt használd a régiből, ami áthozható a jelenbe, és hasznára válik a jövőnek. A szabályok mellett a mai napon a szerelmet, a szépséget, a harmóniát jelképező Vénusz és a szabadságot, az újdonságot képviselő Uránusz áll áldásos kapcsolatban – ma lehetőséged van a régi tapasztalatokra támaszkodva, biztos alapokon állva építeni egy új, szabad, az élet szépségeit jelentő kapcsolatot.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Merkúr egy vonalban a Nagy Attraktorral

A Nyilasban hátráló Merkúr ma ismét eléri a Nagy Attraktor fokát, amely egyike a három égi kulcsterületnek, és a „szabad akarat vagy eleve elrendeltetés” dilemmáját szimbolizálja. A Nagy Attraktor Laniakea közepén található, vagyis annak a sok-milliárd galaxisból álló komplexumnak a centruma, amelynek egyik pontját a Tejút alkotja. Tágabb értelembe vett otthonunk tehát, elképzelhetetlenül hatalmas, mégis pontosan meghatározza helyünket az Univerzumban. A hátráló Merkúr abban segít, hogy eldönthessük, milyen mértékben gyakorolhatjuk szabad akaratunkat, és mik azok a dolgok, amelyek gúzsba kötnek vagy akadályoznak. Ha ezt sikerül pontosan meghatározni, többé nem fogunk felesleges szélmalomharcot vívni azokkal a korlátozó dolgokkal, amiket sokkal inkább elfogadni kellene, hogy keretekké és kapaszkodókká válhassanak.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

December 19.

Hallgasd és mesél (Hold – Neptunusz szextil)

A mai napon az érzelmeket, a benső világunkat, az ösztönszintet képviselő Hold és a feltétlen szeretetet, a beleérző képességet, a felsőbb dimenziókkal való kapcsolatot jelentő Neptunusz áll kedvező kapcsolatban. A mai kapcsolat a tisztán hallás képességét is mutatja. Ezért ma nemcsak, hogy sokkal jobban rá tudsz hangolódni a lelki, érzelmi hullámokra, nemcsak, hogy jobban át tudod érezni azt, ha valaki kiönti a szívét, hanem tisztán hallhatod a lelked, a Felettes Éned hangját. Csendesítsd ma el a külső zajokat és figyelj befelé, hallgasd a benső hangot.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Vénusz – Eris tűz trigon

A Nyilasban járó Vénusz (tüzes, lelkes, jövő-orientált szerelem) egyetlen napra a Kosban hátráló Erisszel alkot egy harmóniát és áldást teremtő tűz trigont. A görög panteonban Erisz a békétlenség és viszály démona, a róla elnevezett égitest pedig a „külső karma-törő” a transzcendentális karmaasztrológiában. Kettőjük szövetségét a szerelmi életed gyökeres megváltoztatására használhatod fel, és akkor se csüggedj, ha most éppen nem rendelkezel ilyennel, hiszen a keletkező energiaminta éppen a régi rossz beidegződéseket és akadályozó sztereotípiákat képes felszabadítani, hogy valami sokkal hatékonyabb új mintázat teremtődhessen meg.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

2017. December 18.

A szerencse fia (Merkúr – Jupiter szextil)

Ezen a napon a kommunikációt, a logikát, a tudatosságot jelképező Merkúr és a sikert, szerencsét jelentő, valamint a mindenből sokat adó Jupiter áll kedvező kapcsolatban. A mai nap a tudatos szerencse napja is – ma jó érzékkel, jó meglátással nyúlhatsz bele olyan dolgokba, amiből komoly anyagi hasznod is lehet. Érdemes ma kimondani a gondolataidat, megbeszélni az ötleteidet azokkal, akikben megbízol, mert könnyen lehet, hogy valami olyat találsz ki, amivel máris a siker kapujában találod magad. Ma beszélj, nyugodtan merj megszólalni, adj teret az önkifejezésnek. Ha ma vizsgázol, vagy fontos megbeszélésen veszel részt, nagy eséllyel sikered lesz.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Nyilas Újhold a Tejút közepén, Vesta – Holdcsomó tengely Karma-ketrec

A mai Nyilas Újhold éppen a Tejút középpontjának fokára esik. A Galaktikus Központ az egyik égi kulcsterület a transzcendentális karmaasztrológiában, amely a „lenni vagy nem lenni” karmikus dilemmáját hordozza. Ha prominens, akkor alapvető kérdéssé válik, hogy vajon érdemes-e vállalni a 3Ds fizikai megtestesülést, vagy a létezés egy másfajta, rendszerint magasabb dimenziójú változata felel meg jobban a lélekfejlődésnek. Az Újholdak a megújulásról és új dolgok elindításáról szólnak, a Nyilas Újhold pedig kimondottan a jövőt támogatja, ez a mostani azonban egyáltalán nem egyszerű. A Galaktikus Központ karmikus dilemmája és az a tény, hogy a Nyilas végén haladó Szaturnusz blokkolja a két fényadót, kissé megtorpantja a lelkes, jövőigenlő várakozást. Mindeközben az Oroszlán–Vízöntő tengelyben hátráló Holdcsomókkal a Skorpió Vesta egy fix Karma-ketrecet hoz létre. Vesta a csőlátás, a fókuszáló képesség aszteroidája, a karma-tengelyhez vetülő kvadrátok pedig kikényszeríthetik a minél tudatosabb sorsfelvállalást.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

2017. December 17.

Érzelmi tanulmányok (Hold – Felszálló holdcsomó tűz trigon)

A mai napon a lelkünket, az érzelmeket, a befogadó oldalunkat az ösztönszintet képviselő Hold és a karmikus tanulnivalókat jelképező Felszálló Holdcsomópont áll áldásos kapcsolatban. Hogy ez a kapocs ne csak „észrevétlen” támogatás legyen, abban segít a Tűz elem, ami még több lendületet, intuíciót visz a kapcsolatba. Ma az érzelmek, a lelki alászállás, az érzelmi kapcsolatok terén tanulhatsz, ezért meglehet, olyan helyzetbe kerülsz, ahol megmutathatod, hogy helyén van a szíved. Ne szégyelld kimutatni, ami a lelkedben van – ez is fontos az életünk során – hidd el, ezen a területen is lehet, sőt, kell fejlődni.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: a Juno a Vízöntőbe lép, Nap–Sedna kvinkunx, stacionáris Ceres kvinkunxban a Plútóval

Karmaasztrológiai szempontból mozgalmas a mai nap. Juno, a harmadiknak felfedezett aszteroida ma elhagyja a szigorú Bakot, ahol az elkötelezett, hosszú távú, tartós kapcsolatokat támogatta, és belép a lázadó, intelligens de kissé dogmatikus Vízöntőbe. Ebben a jegyben a First Lady az ésszel választott és értelemmel bíró párkapcsolatokat jelöli, amelyekben a barátság, az intellektuális kötés a lényeges, nem a túlfűtött szenvedélyek. Ceres, az elsőnek felfedezett aszteroida, a gondoskodó elvet írja le. Az Oroszlánban eleve a tudatos gyermekvállalást segíti, ma viszont megállni látszik az égbolton, s a stacionáris égitestek jelentése nagymértékben felerősödik. Az égitest még mindig pontos karma-fényszöget alkot a Bakban haladó Plútóval, ami a családi kapcsolataid gyökeres átalakítását segíti. Közben a Nyilas Nap a Bika Sednával szintén egy kvinkunxot alkot, a szétdarabolódás általi teremtés kentaurja megvilágítódik, életerővel és tudatossággal telítődik. A segítségével rájöhetsz, mit érdemes ízekre szedni és hogyan lehet a darabokból gyökeresen átalakítani az életedet.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

2017. December 16.

Menj és tedd, valósítsd meg! (Nap – Uránusz tűz trigon)

A mai napon a személyiséget, az önvalót, a szellemet képviselő Nap és a gyorsaságot, a változásokat, a szabadságot jelképező Uránusz áll áldásos kapcsolatban. Ma minden lehetőség adott ahhoz, hogy kibontakoztasd a személyiséged, hogy szabadon megvalósítsd a terveidet, és lelkesedéssel kezdj hozzá a céljaid eléréséhez. A két égitest a személyes szabadság megélését is mutatja, most lehetsz – és légy is – önmagad!

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

Karmaasztro profiknak: Nap trigonban az Uránusz–Pallas Athena konjunkcióval

A Nyilas Nap ma egy pontos trigont vet a Kosban hátráló Uránusz–Pallas Athena konjunkcióhoz, amely önmagában is izgalmas állás. A görög mítoszok szerint Pallasz Athéné Zeusz lánya, teljes fegyverzetben és életnagyságban pattan ki a fejéből anyai segítség vagy közreműködés nélkül. Megjelenése azt a történelmi pillanatot jelezte, amikor a görögöknek szüksége volt egy tiszta női archetípusra, aki semmiben sem kötődik az ősi matriarchátushoz, tehát nem veszélyezteti Zeusz hatalmát, hanem pártolja és segíti. Pallasz Athéné a bölcsesség és honvédelem istennője, mindenben Zeuszt támogatja, ma és a következő napokban viszont Uránusszal, a robbanásszerű változások jelölőjével szövetkezik, ami értelmes, megfontolt változtatásokat tesz lehetővé. A Nap életerővel és tudatossággal telíti a konjunkciót, a tűz trigon pedig a gondnélküli, mély átalakulásokat segíti elő.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus