Forrás Fesztivál -Mátrahegyi Anna

Részletek, jegyvásárlás: http://tisztaforrasintezet.hu/spiritualis-rendezveny/

Az önismereti tárgyaink egyik fontos állomása a grafológia- ezt Anna mutatja be a Forrás Fesztiválon:

    Mátrahegyi Anna

Hogy hogyan is kezdődött? A kilencvenes évek végén még nem alaposan megszerkesztett CV-vel jártak az emberek állásinterjúra. Mivel magam gyakran interjúztattam, a jegyzeteimen kívül emlékeztetőt kértem a jelentkezőktől. Valami egyedi, őket másoktól megkülönböztető, engem pedig rá, csak őrá emlékeztetőt – a kézírását. Akkor még nem tudtam, de a tudással felérő bizonyossággal éreztem, ez működik.

Hogy megszerezzem a tudást, a Grafológiai Intézetben 3 évig tanultam grafológiát és olyan, a személyiség kézírásból történő megismeréshez elengedhetetlen tárgyakat, mint például írásbiológia és pszichológia. 2006-ban diplomáztam és még abban az évben lehetőséget kaptam a Tiszta Forrásban, hogy ezt a csodálatos ismeretet megosszam érdeklődő hallgatókkal. Azóta sok évfolyam, sok szakdolgozat igazolta vissza, ez működik.

Ahogyan Karinthy Frigyes írta: “Megkaptam a világhírű grafológus véleményét az írásomról, melyben maradék nélkül jellemez, és megállapítja, hogy cinikus fráter vagyok, és nem hiszek a grafológiában. Igaza van. Tényleg nem hiszek, tehát helyes a jellemzés, tehát hiszek.”

Grafológia „Írj, s ki vagy, elmondom

grafológia görög eredetű szó, melyet a grafo (=írás), valamint a logosz (=tudomány) szavak összetételéből hozott létre a grafológia atyjának is nevezett Jean-Hippolyte Michon. Jelentése: írással foglalkozó tudomány. Az írásszakértés egyik ága.

A grafológia a kézírás egyéni jellegzetességeit vizsgálja, s a tanult sztenderdtől való eltérések alapján von le következtetéseket a személyiségre nézve.

„A betű mutatja a lelket, aki betűkkel ír, az valósággal benyomja ezekbe lelkének képét, mi tehát az írás által megismerhetjük az írónak a lelkét.” (Phalerensi Demetrius athéni szónok, Kr.e. 4. sz.)

Az íráskép egésze, továbbá az íráselemek mérete, egymáshoz és az írástömb egészéhez viszonyított aránya, elhelyezkedése, az őket létrehozó mozdulat iránya, sebessége, nyomatéka stb. információval szolgál az író személy jelenlegi gondolkodás- és munkamódjáról, energiakészletéről, érzelemvilágáról, valamint önmagához való viszonyáról.

A grafológia továbbá alkalmas arra is, hogy a kézírásunk tudatos megváltoztatásával javítsunk lelki állapotunkon, gondolkodásmódunkon, érzelemvilágunkon,…

Mátrahegyi Anna

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!