Napi Asztrológiai Energetikai Minta 2021. 3. 27.

Március 27.

Szívvel vagy szavakkal? (Hold – Merkúr oppozíció)

A mai napon az érzelmeket, a befogadó oldalunkat jellemző Hold és az önkifejezést, a logikát jelképező Merkúr áll szemben egymással. Ma vagy az érzelmeink alapján döntünk vagy tudatosan, a tények figyelembevételével. Mindkét energia nagyon fontos – de egyik sem lehet az igazi, a tökéletes megoldás, mert az az adott helyzettől is függ. Próbáld így nézni ma, ha bármiben dönteni kell – az ismeretek és az érzelmek tekintetében is, mi a lehető legjobb?

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója

pardi.petra02@gmail.com

Karmaasztro profiknak: Merkúr – Szaturnusz decil, Merkúr – Uránusz szeptil, Merkúr – Plútó szeptil, Merkúr – Transzplútó quindecile

Érdekes fényszögeket „gyűjt be” ma a gyors járású Halak Merkúr, négy égitesttel is kapcsolatba kerül, ráadásul mindegyik a karmaasztrológia eszköztárába tartozik, és tulajdonképpen oldja a Szaturnusz – Uránusz fix kvadrátot, amely a polgári év legfontosabb (és legnehezebb) fényszöge. Az oldásokat most a Merkúr biztosítja, az emberi értelmet és gondolkodást leíró égitest, amely ugyanakkor a mágia és alkímia bolygója is, hiszen a legközelebb kering Naphoz, vagyis az összes közül a fénnyel legtelítettebb. A keletkező fényszögek egyrészt a tehetséget-zsenialitást jelző kvintil-családba tartoznak, másrészt a miszticizmust szimbolizáló szeptilbe, illetve van egy quindecile is, amely a kényszeresség, a rögeszme, de az ambíció mintázata is. Nézzük meg részletesen, hogy mit kapunk – fontos érteni, hogy mindezek csupán egyetlen napig élnek, vagyis tényleg nagyon különleges a keletkező téridő:

Merkúr – Szaturnusz decil (36 fok): strukturált, profi kommunikáció

Merkúr – Uránusz szeptil (103 fok): bevillanás-szerű, misztikus megvilágosodás

Merkúr – Plútó szeptil (51 fok 27 ívperc): transzformáló megvilágosodás

Merkúr – Transzplútó quindecile (165 fok): a szellemi dimenzióugrás, a „csatornázás” kényszere

Bónuszként még ott találunk egy Plútó – Transzplútó bi-kvintilt (144 fok), ami azért izgalmas, mert jóval hosszabb ideig, gyakorlatilag augusztus közepéig hatótávolságon belül marad. Maga a fényszög az egész inkarnációs cikluson átívelő, zsenialitást biztosító tehetségeket jelöli, a Plútó – Transzplútó kapcsolatok pedig egyrészt a nagyon mély, szétszakíthatatlan párkapcsolatokat, másrészt a transzformáció és a dimenzióugrás egyszerre létrejövő alkímiai fúzióját írják le.

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

zsuzsanna.griga@gmail.com

#transzcendentalisasztrologia #TFI

Ha szeretné megtudni, hogyan készíthető ilyen elemzés, nézze meg képzéseinket:

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!