Spirituális pszichológia

Mi is a Pszichológia!

A pszichológia a lelki folyamatokkal foglalkozó tudomány, amely magában foglalja a viselkedést és a mentális tevékenységeket is. Röviden: Lélektan.

A lelki tevékenységek megnyilvánulása a viselkedésen keresztül.

Olyan kérdés körrel foglalkozik, amelyekre a mai napig is csak a válaszok kereséséig jutottunk el, de még messze vagyunk a bizonyosságtól. Ezen kérdések kutatásai szolgálják nemcsak a lelki fejlődésünk alapjait, hanem a viselkedésünk miértjeit is megmagyarázzák. Ki vagyok én? Miért vagyok itt? Mi a célom? Milyen vagyok valójában? Mit miért teszek? Miképpen reagálok a környezetemből érkező ingerekre( legyen az külső illetve belső). Mi a lélek? Hogyan képes fájni? Van-e élet a halál után?…….Hosszan sorolhatnám.

Eszembe jut az a mondás, hogy segíts magadon az isten is megsegít. Miről is szól ez? Vég nélkül lehetne sorolni, ki mennyire képes olvasni sorok között. Azt tudjuk, ha önmagunkat nem ismerjük, nem tudjuk kellőképpen megismerni a környezetünket sem. Ha önmagunkon nem tudunk segíteni, másokon sem fogunk tudni. Az ember viszont alapvetően társas lény. Igénye a másokhoz való tartozás, aminek függvénye saját viselkedésünk, hozzáállásunk,mások támogatása.

Ezért a pszichológia segítségével tárjuk fel önmagunkat, hogy megismerhessük a minket körülvevő világot. Ez a kutatás a pszichológia valódi célja.

Ehhez kívánok nektek jó munkát önmagatokon.